A szombaton és vasárnap pályára lépő három csapatunk közül csak a legkisebbek szenvedtek vereséget, ők is csak az utolsó meccsükön.

A seniorok veretlenül megszerzett ezüstérmét és első csapatunk Vámosszabadi elleni 10-0-s győzelmét követően vasárnap a Nyugat-Dunántúli Regionális Futsalbajnokság Felsőházában lépett pályára U13-as csapatunk.

A fiúk a már tavaly megismert Balatonfüredet három góllal verték, majd nagy bravúrt végrehajtva a Rába ETO futsalcsapatának ”B” alakulata ellen is simán, 7-2-re nyertek. A győriek első csapata ellen már elfogyott az erőnk, szoros első félidőt követően 8-1-es vereséget szenvedtünk, de így is a második helyről várhatjuk a folytatást.

Nyugat-Dunántúli Futsal U13 Felsőház:
Győrújfalu SE U13 – BKLC-Balatonfüred U13 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Csus M. (2), Beraxa B.

ETO Futsal Club U13 ”B” – Győrújfalu SE U13 2-7 (2-2)
Győrújfalui gólszerzők: Csus M. (4), Beraxa B., Vig P., Csemez B. (öngól)

ETO Futsal Club U13 ”A” – Győrújfalu SE U13 8-1 (2-0)
Győrújfalui gólszerző: Csus M.

Előbb azonban első csapatunknak szurkolhatunk egy helyi rangadón: kedden este 7 órakor a Győrzámoly ellen játszunk edzőmeccset, a győri DAC műfüves pályáján.

Vingler Gyula, edző (U13): A felsőházi futsal rájátszás mérkőzései előtt azt mondtam a fiúknak, hogy tekintsék ezeket a mérkőzéseket jutalomnak az őszi remek játékukért. Gyönyörű létesítményben, remek csapatok ellen mérkőzhettünk, nagyszerű volt az egész körítés. Ez nem azt jelentette persze, hogy megelégedtünk volna annyival, amit eddig elértünk, de azt sem szerettem volna, ha a játékosok izgulnak a mérkőzések alatt. Nyugodt, bátor és fegyelmezett játékot kértem tőlük, illetve támadásban szerettem volna, ha ez egyéni cselezőkészségüket is megmutatják. A Füredet sikerült is legyőznünk, nem forgott veszélyben a győzelem. A második mérkőzésen az ETO „B” ellen fantasztikus meccshangulat kerekedett a csarnokban. Hatalmas buzdítást kapott mindkét csapat, és a remek hangulat magával ragadta a játékosokat, emiatt rohanó illetve olykor szikrázóan kemény első félidőt játszottunk. 2-2 volt a félidő. A mi két gólunk gyönyörű akciókból született, míg ellenfelünké két pontrúgásból. Ez bizakodásra adott okot a folytatás előtt és nem is kellett csalódnunk. Nyugalmat kértem a srácoktól és azt, hogy csak a játékkal, a feladatukkal foglalkozzanak. A harmadik gólunkra már nem volt válasza az ellenfélnek és végül magabiztos győzelmet arattunk. A harmadik mérkőzésen várt ránk a legnehezebb ellenfél, az ETO „A”. Felkészültünk mindenre, de az első két mérkőzés szinte hibátlan játéka rengeteget kivett a játékosokból. Elfáradtunk és túl sok hibát vétettünk, amit egy jó csapat gólokkal büntetett. Három nullánál rúgtuk a gólt, de azonnal megkaptuk a negyediket és ekkor teljesen feladtuk, emiatt lett nagyarányú a vereség. Fogunk még beszélni a történtekről, mert tanulni kell belőle. Összességében büszkék lehetünk a csapatra, gratuláltam a fiúknak. Célunk, hogy a következő  játéknapokon még jobb teljesítményt nyújtsunk. Ha három vereséggel jöttünk volna haza, akkor sem történt volna tragédia, innen nézve pedig a két győzelem, egy vereség vállalható mérleg.

Egy hozzászólás a(z) “Egyetlen vereség a hétvégén” bejegyzéshez

  1. Pusztai Márton szerint:

    szép volt Márkó!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.