Négy korosztályból kétszer az MTK utánpótlásbázisát is adó Mészöly Focisuli SE örülhetett a végén az V. Győrújfalu Kupán, amelyen az FC DAC 1904 és a Ferencvárosi Torna Club aratott még tornagyőzelmet. A mieink egy ezüstérem mellett két negyedik és egy hetedik helyet szereztek.

Valamennyi első osztályú klub és neves utánpótlás-nevelő egyesület, továbbá minden külföldi csapat játékosai is megérkeztek, így valóban összejött a nemzetközi szinten is nívósnak számító mezőny hagyományos teremtornánkra.

Szombaton délelőtt az U10-es korosztály nyitotta az V. Győrújfalu Kupa küzdelmeit, méghozzá egy Nyergesújfalu elleni 3-0-s hazai győzelemmel. Ezt követően bár vezettünk, de kikaptunk a Ferencvárostól, gólkülönbségünk azonban jó volt arra, hogy a Nová Dedinka ellen egy döntetlennel is továbbjussunk a legjobb négy közé. Testvércsapatunk ellen hátrányból felállva sikerült is 1-1-et játszanunk, ezzel a Mészöly Focisuli elleni elődöntőbe jutottunk, ahol azonban hiába egyenlítettünk egyszer, 2-1-re alulmaradtunk. A bronzmeccsen jött ismét a Fradi, akik ezúttal 3-0-ra bizonyultak jobbnak nálunk. A legjobb hazai játékos különdíját Sári Marcell kapta, a tornát a Mészöly Focisuli nyerte.Győrújfalu_Kupa_20150207_eredmenyek2005

Délután az U12-esek léptek pályára, a mieink egy gól nélküli döntetlennel nyitottak a Nová Dedinka ellen. Ezután a Mészöly Focisuli és a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 ellen egyaránt 1-0-ra kikaptunk, a többi eredmény pedig úgy alakult, hogy az egy megszerzett pont ellenére is a csoport utolsó helyén végeztünk. A hetedik helyért vívott találkozón a szomszéd Győrzámoly ellen aztán meggyőző, 3-0-s győzelmet arattunk. A legjobb győrújfalui játékos Sárvári Márton lett, az aranyérmet pedig a dunaszerdahelyiek szerezték meg.

Győrújfalu_Kupa_20150207_eredmenyek2003

Vasárnap délelőtt az U9-eseken volt a sor és Fazekas Gábor együttese nem is okozott csalódást. A győrújfalui fiúk a Ménfőcsanak ellen 3-1-re nyertek, a Fradi ellen ugyanilyen arányban kikaptak, majd a Csehszlovák Futball Akadémiát 5-1-re kiütötték és bejutottak az elődöntőbe. Ott a csoportgyőztes Lábatlani ESE ellen 1-1-re végeztünk, így jöhettek a büntetők, amiket drámai csatában 2-0-ra megnyertünk. A döntőben lehetőséget kaptunk a Ferencvárossal szemben a visszavágásra, sajnos azonban gyorsan gólt kaptunk, a fővárosiak pedig kíméletlenül kihasználták a csalódottságunkat és hét találatig meg sem álltak. A sima vereség ellenére szenzációs eredménynek számít az ezüstérem, ami mellé a legjobb kapus különdíját is megkaptuk, Borisavjlevic Tommy révén. A legjobb hazai játékos Kováts Boldizsár lett.

Győrújfalu_Kupa_20150208_eredmenyek2006

Vasárnap délután az U11-es tornával zárult az V. Győrújfalu Kupa. A mieink a Mészöly Focisuli és a Nagymegyer ellen is döntetlent játszottak, majd a Győrszentivánt 1-0-ra megverték, így veretlenül jutottak a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért a Győri ETO-t kellett volna legyőznünk, ám hiába támadtunk többet és alakítottunk ki nagyobb helyzeteket, a győriek egyetlen góllal jobbnak bizonyultak nálunk. Hasonló képet festett a bronzmérkőzés, ahol szintén egy nagycsapat, a Ferencváros volt az ellenfelünk. A Fradi ellen is próbáltunk minél több támadást befejezni, gólt azonban csak ők szereztek: egyet a mérkőzés közepén, egyet pedig a legvégén. A döntőben a Mészöly Focisuli diadalmaskodott, ezzel egyedüliként tudott egynél több korosztályban aranyat nyerni. A legjobb győrújfalui játékos, Csáki Armand személyében egy olyan fiú lett, akire komoly műtét vár és akit egy ideig ezért nélkülöznünk kell. Reméljük, minél hamarabb újra pályára léphet nálunk!

Győrújfalu_Kupa_20150208_eredmenyek2004

Vingler Gyula, edző (U12): Saját szervezésű 2003-as tornánkon már a csoportban nagyon nehéz dolgunk volt. A Mészöly Focisuli, a Nova Dedinka és a Dunaszerdahely is erős csapattal érkezett. Mindhárom mérkőzésünk szoros mérkőzés volt, a játék képe és az eredmények (0-0; 0-1; 0-1) alapján is. Sajnos a szoros mérkőzések nem a javunkra dőltek el. Ennek egyszerű a magyarázata: nem tudtunk gólt rúgni… Helyzeteink, lehetőségeink voltak, de nem tudtuk kihasználni azokat. A mérkőzéseinken úgy tűnt, hogy néha kapkodva és csak előre rohanva játszunk. Kevés volt a türelmes passzjáték, amit ilyen erősségű ellenfelek ellen nem is egyszerű megvalósítani. A küzdeni tudásra, az elszántságra nem lehetett panasz, de ez kevés volt ahhoz, hogy elődöntőt játszunk. A helyosztón egyébként magabiztos győzelmet arattunk a Zámoly ellen (3-0) és a másik csoportból is szoros meccset játszottunk volna mindenkivel. Összességében megdicsértem, megnyugtattam és biztattam a fiúkat, viszont rengeteg munka vár még ránk, ha jobban akarunk szerepelni bármilyen tornán. A játéktudás megléte vagy hiánya egy dolog. De például ennyi idősen, ha valaki mérkőzések között fogócskával vagy folyosón focizással tölti az időt és nem az előtte álló feladatra koncentrál, nagyjából sejthető, hogy milyen teljesítményt fog nyújtani a mérkőzésen. Ezeken az apró dolgokon is múlik egy játékhelyzet jó vagy rossz megoldása, egy gólhelyzet kihasználása és ezzel egy mérkőzés kimenetele. A hozzáálláson, a koncentráción is rengeteg a javítani való. Ez volt az 5. Győrújfalu kupa. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy ilyen színvonalú tornát tudunk szervezni, köszönet mindenkinek, aki részt vett a munkában.

Horváth Szabolcs, edző (U11): Idei évben a tervek szerint sikerült hazai rendezésben egy olyan tornát megszervezni ahol minden korosztályban magasan jegyzett neves klubok utánpótlás csapatai indultak. Ez nagy öröm és elismertség részünkre! A 2004-es mezőnyben ott volt a Fradi, a Győri ETO mellett a Mészöly Focisuli is. Már a négy közé jutás is bravúros eredménynek számított volna a torna előtt, amit végül sikerült is teljesíteni. Összességében remek torna volt, talán csak a támadás befejezésekkel akadtak gondjaink, ezt lehet javítani. Nagy eredmény, hogy a végső győztes Mészöly Focisuli ellen csak a mi csapatunk volt képes pontot szerezni az egész tornán. Sajnos viszont továbbra sem elfogadható számomra első osztályú klubtól és edzőitől az a szemlélet, hogy gyakorlatilag foci helyett amerikai futballhoz hasonló eseményekkel gazdagítják a meccseinket most már nem először és ezen megmozdulásokra edzői oldalról semmilyen reagálás nem történik. Jellemző, hogy gyakorlatilag nem volt olyan támadásunk, amikor valamilyen kifejezetten durva szabálytalanságot ne követtek volna el játékosainkkal szemben. Sajnálom, hogy ezen az évek során sem sikerül változtatni, miközben nemzetközi tornákon találkozunk kemény játékkal, de ilyen durvaságokkal szinte sohasem. A tornán egy időre búcsúzott a focitól a műtét előtt álló Csáki Armand, akinek ezúton is kíván az egész csapat mielőbbi felépülést!

Pozsonyi Márk, edző (U10): Voltunk már korábban is olyan helyzetben, hogy egy-egy hiányzóval vágtunk neki egy tornának, de arra még nem volt példa, hogy ennyi játékos betegsége és sérülése hátráltatta volna a dolgunkat. Nagyon büszke vagyok azokra is, akik betegen vagy sérülten vállalták a játékot és minden erejüket beleadták és azokra is, akik szokatlan poszton, vagy a kispadról előlépve is szinte tökételesen helyettesítették társaikat. Sajnos az elődöntőre már nagyon elfáradtunk, így a végső győztes, de érzésem szerint verhető Mészöly Focisuli ellen kikaptunk, a Fradi elleni bronzmeccsre pedig már kicsit a csalódottság is rányomta a bélyegét. A mutatott játékot ilyen helyzetben másodlagosnak tekintem, a hozzáállásukat pedig nagyon köszönöm a fiúknak!

Fazekas Gábor, edző (U9): Rangos tornán debütálhatott 2006-os csapatunk az V. Győrújfalu Kupán. Két tornagyőzelmet követően kellő önbizalommal és magabiztossággal vártuk a vasárnapot. A betegség itt sem maradt el sajnos, de talán pici szerencse, hogy a hét végére többen is felgyógyultak, így az eredetileg tervezett keret tudott összeállni. A csoportban a Csanak, a Fradi és a Malacky voltak az ellenfelek, mindhárom mérkőzésen magabiztosan kezdtünk, de egy kis kapkodás és megilletődöttség jellemezte a meccseket, a harcossággal nem volt baj, ami aztán a Csanak és a Malacky ellen döntő fontosságú volt. 3-1 és 5-1 arányban tudtuk felülmúlni őket. A Ferencváros ellen 6-7 percig jól működött a védekezés és kapusunk szenzációsan védett, de itt kijött a heti betegség és elfáradtak a fiúk, egy jó mérkőzésen 3-1 arányban alulmaradtunk. Az elődöntőben a másik csoportban 100%-osan végző Lábatlan volt az ellenfél, ezen a mérkőzésen szintén a harcosság, küzdeni akarás volt példa értékű. Egy nagy iramú, irtó küzdelmes meccsen 1-1-el megkaptuk az esélyt a döntőbe jutásra. És úgy gondolom, hogy az a fajta magabiztosság, elszántság, ami ilyenkor kell, érződött a srácokon. Aminek az eredménye is meglett! A majdnem minden meccsen gólt szerző Fehér Samu és a szabadrúgás specialista Gasztonyi Ábel kegyetlenül bevágták a maguk büntetőjét, míg a torna legjobb kapusának választott Borisavljevic Tommy szinte szemmel verte az ellenfelek csatárait kellő magabiztosságával, így gólt sem kapva 2-0 arányban készülhettünk a döntőre! Ahol ismét a Ferencváros volt az ellenfél. Sajnos itt semmi nem jött össze és a fáradtság is teljesen kijött a fiúkon… De úgy gondolom, debütálásnak ez a 2. hely szenzációs eredmény! Ha előre kérdezik bármikor aláírtam volna ezt a helyezést. Irtó büszke vagyok a srácokra, betegen is oda tették magukat! Neves tornán, rangos ellenfelekkel szemben értünk el egy olyan ezüstöt, amit majd felnőttként is emlegethetnek. Gratulálok Borisavljevic Tommy óriási védéseihez, vagány interjújához, Kováts Boldizsár egész éves teljesítményéhez, ami a mai napon a legjobb hazai játékos díjat hozta neki! És Fehér Samunak aki elmondhatja magáról, hogy folyamatosan képes jó játékot nyújtani és gólokat lőni, akár még az FTC-nek is! Hajrá Újfalu!!!

Egy hozzászólás a(z) “A Mészöly Focisuli az összetett győztes” bejegyzéshez

  1. Pusztai Márton szerint:

    Hajrá Újfalu!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.